试题

试题 试卷

logo
  • 题型:短文续写 题类: 难易度:困难

    试题来源:人教版(2019)必修第一册Unit 1 Teenage Life Reading for Writing (2)课时提高练

    阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。

    It was a pleasant New Year's morning, Edward rose, washed and dressed himself in a hurry, because he wanted to be the first to wish a happy New Year. 

    He looked in every room and shouted the words of welcome. He ran into the street to repeat them to those he might meet. The festive atmosphere swept up the neighborhood. 

    When he came back, his father gave him two bright new silver dollars. His face lit up as he took them. He had wished for a long time to buy some pretty books that he had seen at the bookstore. 

    It was freezing and dry outside and the wind blew strongly. However, Edward left the house with a light heart, intending to buy the books. 

    As he ran down the street, he saw a poor German family, the father, mother and three children trembling with cold. "I wish you a happy New Year," said Edward, as he was cheerfully passing on. The man shook his head, saying nothing. "I wish you a happy New Year," repeated Edward, feeling a little puzzled. The man shook his head again, for he couldn't understand or speak the language. "You do not belong to this country, don't you?" asked Edward. Still the man said nothing, but this time he pointed to his mouth and to his children, as if to say, "These little ones have had nothing to eat for a long time." Edward quickly understood that these people were in trouble. The family were in great need of help. At that moment, he took out his dollars, looked at them over and over, and finally gave one to the man and the other to his wife. 

    How their eyes sparkled with gratitude! They said something in their language, which meant, "We thank you a thousand times and will remember you in our prayers." 

    Without a word, Edward made his way home, delighted. 

    注意:

    1.续写词数应为150左右;

    2.请按如下格式在相应位置作答。

    When Edward came home, his father asked him what books he had bought. 

    "My dear boy, I saw you give the money to the poor German family," said the father.

    【考点】
    【答案】
    【解析】
      

    收藏 纠错

    组卷次数:14次 +选题

  • 举一反三
    假如你是李华,计划和同学去敬老院(nursing home)陪老人们国重阳节(the Double Ninth Festival)。请给外教Lucy写封邮件,邀她一同前往,内容包括:

    1. 出发及返回时间;

    2. 活动:包饺子、表演节目等。

    注意:

    1. 词数100左右;

    2. 可以适当增加细节,以使行文连贯;

    3. 结语已为你写好。

    ___________________________________________________________________________________________________________________________________________———————————————————————————————————————————————————————————

    ——————————————————————————————————————————————————————————

    ———————————————————————————————————————————————————————————

    ——————————————————————————————————————————————————————————

    ————————————————————————————————————————————————————————————

       Looking forward to your reply.

                                                                                                                                                     Yours

                                                                                                                                                           Li Hua

    阅读下面短文,根据所给情节进行续写,使之构成一个完整的故事。

        It was an Art lesson. Rachel sat at the desk watching her classmates busy preparing the water jars and paints. She understood why Mrs. Weston asked her to sit down and got Lisa to fetch everything for her. It was always a disaster when Rachel tried to do Art!

        Rachel sighed and reached out to dip her brush in some black paint and—oh, no! She knocked over the jar. The water spread across the desk and drowned the paper. Lisa called Mrs. Weston to see what Rachel had done. Rachel went red in the face. She jumped to her feet to get a cloth. Her chair fell over backwards. She turned round and her paintbrush caught Lisa across the face, giving her a black moustache. Lisa was so surprised that she fell back against a wire bookstand. It came crashing down and the books went all over the floor.

        How clumsy (笨拙的)! Rachel thought as she went home on the bus. The bus stopped outside her house. She jumped up and her elbow (肘部) knocked a woman's hat right over her eyes. Oh, no! Rachel said sorry, got off and ran indoors. Mum wasn't in the kitchen but lay in bed as she caught an awful cold. Rachel offered to make a cup of tea but Mum would rather wait for Dad. Rachel sighed. She understood Mum was afraid she would spill (溅出) it.

        "But would you go to Mrs. Willow for some cold medicine?" asked Mum. Rachel turned to the door at once. "But Rachel Mrs. Willow's house is full of beautiful things, so if she asks you to come in, you'd better say no." Rachel sighed and ran out.

        Mrs. Willow was an old lady with white hair and sharp blue eyes living in an old house. She opened the door and invited her in. Rachel said why she came and that she preferred to wait outside remembering her mother's warning. Mrs. Willow insisted Rachel come inside. Rachel took a deep breath and stepped in. She looked round Mrs. Willow's sitting room and saw at once why Mum had been worried.

    注意:①所续写短文的词数应为150左右;②应使用5个以上短文中标有下划线的关键词语;③续写部分分为两段,每段的开头语已为你写好;④续写完成后,请用下划线标出你所使用的关键词语。

    Paragraph 1:

        There were beautiful things everywhere—pretty vases and pots.

    Paragraph 2:

        With a smile Mrs. Willow comforted her saying it had been broken before.

    阅读下面短文,根据所给情节进行续写,使之构成一个完整的故事。

        There was no question of what I wanted to be when I grew up—a radio announcer. The silky voices of the announcers served as a constant companion who brought life, music and hopes to a nine-year-old only child in the 1930s.

        My family settled in Wagga in 1938. Every Saturday at five o'clock the local radio station 2WG would air a children's programme. Kids were invited to perform their talents. I used these opportunities to polish my voice for the time when my dream might come true.

        Working in radio might involve typing. So, I went to the Wagga Commercial College to learn to type. In 1945, when I graduated, I wrote a letter to apply to the Wagga radio station for a job. Surprisingly, I received a telegram asking me to attend an interview. On the day of the interview, I waited in the reception area with mixed feelings of excitement and calm resolution to do my best. The kind-looking manager surprised me by saying, "I'm afraid we have no plans for young women announcers."

       "In any case, your preference is for classical music?" he asked. "We use all manners of music here."

        "Oh," I said in a confident voice. "I have catholic(广泛的) taste in music." He took me to meet the copy chief. "This is the man you will be working for," he smiled. I was to work six days a week from nine to five, plus Friday nights. The salary was pitiful with the long hours, but I was in!

        After a short while I settled into my responsibilities. On quiet Friday evenings, a helpful announcer offered to show me how to operate the controls at the announcer's desk. He taught me how to put the records on the turntable, bring in the relayed news, and all sorts of tricks I could ever never have mastered alone. This man became my mentor(导师). It certainly wasn't part of any formal training scheme but the experience was invaluable. Sadly, after about six months, it seemed that I would never get the chance to use these skills.

    注意:

    1)所续写短文的词数应为150左右;

    2)至少使用5个短文中标有下划线的关键词语;

    3)续写部分分为两段,每段的开头语已为你写好;

    4)续写完成后,请用下划线标出你所使用的关键词语。

    Paragraph 1:

        However, one Friday night the evening announcer suddenly collapsed with appendicitis(阑尾炎) and was rushed to hospital.

    Paragraph 2:

        After that, things happened swiftly. Within a fortnight I had my own afternoon programme, Music of the Masters.

    读后续写

    阅读下面短文,根据所给情节进行续写,使之构成一个完整的故事。

        I worked from the time when I was four and raised seven children, all of them college graduates. It seemed I'd done everything I'd ever wanted to do in my life, but I had one regret. I was born in 1898, the oldest of five kids. Papa couldn't spare me to go to school, so I worked in the fields with him till I was 21 years old.

        Everywhere I went, I learned some hard lessons about what happens to a man who even can't read the alphabet. People cheat you out of wages. They sell you a ticket to one city, take your money and hand you a ticket to somewhere else.

        By 1928, I'd been wandering for nine years. I met a woman named Elzenia. We fell in love, married and moved to Dallas, where I got work fixing roads for the city. When Amelia, the oldest of our seven children, first went to school, I took my wife aside. "Elzenia," I said. "I don't want the kids to know I can't read or write."

        In 1938, one day my boss called me in. "George," he said. "No one knows those machines like you do. I'd like to promote you. "But my thrill and surprise were cut short when he said," Fill out this application and we'll get you a raise. "I couldn't admit the truth. I thanked him and walked out of his office. I did stay right where I was, until I turned 65 and my boss made me retire. But I didn't stop working. For the next 25 years, I lived a happy life, but it still seemed to me like something was missing.

        A young fellow handed me a piece of paper. It's information about adult education classes. People can learn to read and write. Now I'm 98. I thought of my friends and neighbours and what they might think if they found out I couldn't read. After all these years, my secret would be out. But all my life I've wanted to read. It was high time for action.

    注意:

    1)所续写短文的词数应为150左右;

    2)至少使用5个短文中标有下划线的关键词语;

    3)续写部分分为两段,每段的开头语已为你写好;

    4)续写完成后,请用下划线标出你所使用的关键词语。

    Paragraph 1:

        The young man drove me to

    Paragraph 2:

        I'm still going to school.

     阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。

    My mom only had one eye. I hated her. She was such an embarrassment. She ran a small shop at a flea market and collected old clothes and some other things to sell for the money we needed. 

    Once during elementary school, it was a field day, and my mom came. I was so embarrassed and wondered how she could do this to me? I was so angry with my mom and wished that she would just disappear from this world. So I said to my mom, "Why don't you have the other eye?! If you're only gonna make me a laughingstock!" My mom did not respond, I guess I felt. a little. bad, but at the same time, I felt so good to have said what I wanted to say. 

    I hated my one-eyed mom and our desperate poverty. I told myself that I would become successful in the near future, so I studied very hard. Later I got accepted by the Seoul University. I left my mother and came to Seoul to study. Then I got married there. I bought a house of my own. Then I had kids, too. I enjoy the life in Seoul because it's a place that doesn't remind me of my mom and my past. 

    This kind of happiness was getting bigger and bigger, until one day someone knocked at my door. It was my mom! And still with her one eye! It felt as if the whole sky was falling apart on me. My little girl ran away, scared of my mom's eye. I screamed at her, "Who are you? I don't know you! How dare you come to my house and scare my daughter!" To this, my mom quietly answered, "Oh, I'm so sorry. I may have gotten the wrong address," and she disappeared out of sight. 

    One day, a letter regarding a school reunion came to my house. After the reunion, I went down to my old house, just out of curiosity. There I found my mom fallen on the cold ground. I did not shed a single tear. 

    Then a piece of paper in her hand came into my eyes. It was a letter to me. 

    注意:1. 续写词数应为150左右;2. 请按如下格式在答题卡的相应位置作答。

    My son,

    I think my life has been long enough now, and I won't visit Seoul anymore. 

    You see, when you were very little, you got into an accident and lost your eye. 

    返回首页

    试题篮

    共计:(0)道题