试题

试题 试卷

logo
  • 题型:任务型阅读 题类:常考题 难易度:普通

    试题来源:广东省东莞市寮步宏伟初级中学2016-2017学年八年级下学期英语期中测试卷

    信息归纳,请阅读短文,根据所提供信息,完成下面表格。

        What will happen in 100 years? What will the changes be? Can you imagine? The population is growing faster. There will be more people in the world and they will live longer than people now. Maybe some of the rich can live on the moon. Hand-held computers will be much smaller and more useful and there will be at least one in every home. The Internet speed will be much faster. People will work fewer hours than they do now and they will have more free time for sports, watching TV and traveling. Traveling will be much easier and cheaper. There will also be changes in our food. No one will eat meat every day, they will eat more fruit and vegetables instead. Work in the future will be different, too. Dangerous and hard work can be done by robots. Because of this, many people will not have enough work to do. This will be a problem.

    Information Card

     How is the population growing in the future?

    1.

     Where will some rich people perhaps live in the future?

    2.

     How many hand-held computers will every home have?

    3.

     What will people eat more in the future?

    4.

     Who will do dangerous and hard work in the future?

    5.

    【考点】
    【答案】
    【解析】
      

    收藏 纠错

    组卷次数:7次 +选题

  • 举一反三
    任务阅读 阅读下列短文,根据短文内容填写表格 (每空限填一词)。
    How do you feel when you have to make a speech(演讲) in front of class? What about when you go to a birthday party? Do you get really shy?
    Shyness means feeling nervous or frightened when you're around other people. Experts (专家) have found that more than 80 percent of middle school students feel afraid to be the centre of attention. Some kids are born shy. Some become shy later because of their life experiences.
    It's OK if it takes you a while to feel yourself again when you go to a new place or meet new people. In fact, everybody gets a little shy sometimes. It's just a case of how much.
    Most people have red faces and talk in broken sentences when they get shy. But some become so shy that they won't go to a restaurant because they are too nervous to order and pay the bill (账单). Some are afraid of meeting new people, so they seldom go outside. This kind of shyness can be bad for a person.
    If shyness doesn't stop you from doing something you want to do, being shy isn't a very big problem. Some experts say shy people are quieter and cleverer because they think more and talk less. Shy people are also good at working with others because they think more for other people. Some great people in history were shy, too.
    You see, being shy isn't all bad. But remember not to let good chances pass by just because of it! If you have to sing a song at a birthday party or practise your spoken English in front of others, just do it! There's nothing to be afraid of.
    Shyness

    Meaning●To feel {#blank#}1{#/blank#}  or frightened
    Causes●To be the{#blank#}2{#/blank#}  of attention
    ●To be born shy
    ●To have{#blank#}3{#/blank#}  experiences
    Effects{#blank#}4{#/blank#}  effects●To have red {#blank#}5{#/blank#}  
    ●To talk in {#blank#}6{#/blank#}  sentences
    ●To be{#blank#}7{#/blank#}  of meeting new people
    Good effects●To be quieter and {#blank#}8{#/blank#} 
    ●To be good at {#blank#}9{#/blank#}  with others
    Advice●To take hold of (抓住) good {#blank#}10{#/blank#} 


    任务型阅读 阅读短文,按要求完成各题。

    1) DIY, which means Do It Yourself, is quite popular in UK. Lots of stores and supermarkets sell DIY things. TV programs show people how to DIY.
    2) English people like DIY. There is a saying in UK—“As Englishman's home is his castle”. Huge numbers of people spend their holidays making their homes beautiful “castles”. If there is anything that needs fixing around their homes, such as painting the walls or putting in a new shower, they will do the jobs themselves. They share DIY experience with their friends. More and more people have discovered the joy of DIY. Sometimes people also DIY for saving money. With the economic downturn at present, many people cannot afford a big house. They are looking at how they can make their house better without spending a lot of money. It is not surprising that DIY is so popular.
    3) DIY can be difficult. There is a huge market for DIY furniture which people need to get together themselves with a few basic tools. However, people often find it not easy to build a piece of furniture because they can't understand the instructions. Sometimes the instructions are simple and clear, but the furniture itself is difficult to build. One thing is for sure, though most DIY projects are started with the best intentions. Many of them may not get finished. DIY can also be dangerous. For example, anything electrical should be done by a professional worker. Unluckily, many people don't care about this warning and put themselves in danger. It is reported that in just one year over 230,000 people were hurt while doing DIY in UK, including 41,000 who fell off ladders.
    4) Therefore, DIY can bring us fun and help us save money, but it is not always as easy as it is thought to be if we bite off more than we can chew. Maybe factories should make products that are easier and safer for us to DIY.

    请阅读下面的短文,并根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入文中空白处的最佳选项,将选项前的字母写在答题卡上相应的题号后。

        A hobby can be almost anything that a person likes to do in his spare time. Hobbyists raise pets, watch birds, paint pictures, play the piano and grow flowers. {#blank#}1{#/blank#} They collect everything from books to butterflies and from boxes to stamps.

        People take up hobbies because these activities offer enjoyment, friendship and relaxation. Hobbies help people relax after a long time of hard work, and provide a balance between work and play. Hobbies offer interesting activities for the old. Some hobbies can make a child grow as a person, develop his interest and help him learn new skills. {#blank#}2{#/blank#} Doctors have found that hobbies are useful in helping patients recover from illness. Hobbies give patients who can't move around something to do, and provide interests that keep them from thinking about themselves. Many hospitals treat patients by having them take up interesting hobbies. {#blank#}3{#/blank#}

        In early times, most people were too busy making a living to have many hobbies. But some persons who had spare time did enjoy hobbies. {#blank#}4{#/blank#} People today have more time than ever before for hobbies. Machines have now reduced much time that people must spend on their jobs.

        {#blank#}5{#/blank#} Those who have developed hobbies never need to worry about what to do with their newly-found free time hours.

        Sir William Osler, a famous Canadian doctor expressed the value of hobbies by saying, “No man is really happy or safe without a hobby.”

    A. More people retire(退休) at an earlier age than before.

    B. Hobbies can also help a patient to keep healthy.

    C. The ancient Egyptians played games with balls made of wood.

    D. They also go to concerts, climb mountains, go fishing, skate and swim.

    E. Anyone, old or young, sick or well, rich or poor, can follow a good hobby, in spite of his age, health or money

    F. As some hobbies have become less popular.

    返回首页

    知识点视频

    试题篮

    共计:(0)道题